Izleti

Kulturne i povijesne znamenitosti

Sućuraj je naselje bogate i burne povjesti. Na strateškom je položaju pa je često prelazio iz ruke u ruku raznih vladara.

Ostavština tih vremena je mletačka tvrđava na ulazu u luku. Postoje u okolini i nalazi iz neolitika, ali su nedovoljno istraženi.
U mjestu su dvije crkve, tipične dalmatinske arhitekture od bjelog kamena. Stara jezgra mjesta sastoji se od kamenih kuća neretvanske arhitekture, ali postoji i nekoliko lijepih primjera baroka.

Želeći Vam pružiti mogućnost da što bolje upoznate mjesto gdje ste se odlučili provesti najdragocijeniji dio Vašeg vremena, Vaš odmor, u ponudi smo Vam pripremili slijedeće:

Izlete brodom do obližnjih prirodnih plaža

Mogućnost konzumiranja ekološki čisto uzgojenog povrća i voća, te priliku da upoznate način uzgoja i berbe sezonskih plodova ( u kolovozu i rujnu možete učestvovati u berbi grožđa, smokava i badema, te proizvodnji vina)

Iskustvo tradicionalnog ribolova, posjet tradicionalnoj destileriji levandinog ulja, mogućnost korištenje bicikla

Sve gore nabrojene usluge su u cijeni noćenja.

Izleti:

HVAR  

Grad izuzetne ljepote. Najstarije pučko kazalište u Europi. Nastalo je kao zalog mira nakon pobune seljaka protiv plemstva. Tada su plemići sagradili teatar koji je prvi u tadašnjoj Europi dozvoljavao ulaz i običnom puku. Prekrasne gotičke palače, Hektorovićev ljetnikovac, najveći trg u Dalmatinskim gradovima ispred katedrale, zidine, tvrđava i još mnogo toga.

STARI GRAD

Hektorovićev tvrdalj sa etnološkom zbirkom, prekrasnim ribnjakom sa morskom vodom i malim botaničkim vrtom. Grad sa prekrasnim uskim uličicama, kamenim kućama i izuzetno lijepim crkvama.

NARONA

Nalazište Rimskog hrama, izuzetno dobro sačuvan, sa mnoštvom kipova Rimskih vladara, nalazi se na putu prema Dubrovniku cca. 30 – 45 min. vožnje od Drvenika
(mjesta na obali gdje pristaje trajekt).

KORČULA

Grad okružen srednjovjekovnim zidinama i kulama, mnoštvo luksuznih palača, pretežno baroknih u samoj jezgri starog grada. Iz Drvenika vozi trajekt direktno za Korčulu, tako da se u jednom danu može organizirati izlet.

DUBROVNIK

Najatraktivniji grad na jadranu, ali i jedan od najljepših u Europi. Cijeli je omeđen zidinama i kulama. Jezgra prebogata kulturnim spomenicima. Onofrijeva česma, Orlandov stup, jedna od najstarijih ljekarni u prekrasnom samostanu sa klaustrom, barokna crkva sv. Vlahe, Stradun, knežev dvor…..Vožnja automobilom do Dubrovnika cca. 1.5 sat.

SPLIT

Grad star 1700 godina. Dioklecijanova palača, mnoštvo muzeja sa arheološkim spomenicima koji prikazuju kompletnu povjest ovih krajeva. Palače, trgovi, crkve iz najranije povjesti krščanstva, slikovita tržnica na otvorenom – pazar. Srednjovjekovne kule za obranu od Turaka. U blizini je i Klis – dojmljiva obrambena kula na prijevoju planine. Do nje su Turci došli, ali nikada nisu ušli u Split.

SALONA

Stari Rimski grad u neposrednoj blizini Splita, akvadukt, ostaci amfiteatra.

TROGIR

Cca. 20 km od Splita, grad na otočiću, stara gradska loža, katedrala sa preljepim portalom, Kairos- bog sretnog trenutka, renesansne, gotičke i baraokne palače.

Sve ove destinacije možete posjetiti jednodnevnim izletima, jer iziskuju najviše 2 sata vožnje, a pokušali smo nabrojiti samo najvažnije znamenitosti tih gradova.